Produkter för grönt buckwheat (7)

Rosa peppar

Rosa peppar

Rosa peppar är inte en riktig peppar som svart, vit eller grön. Rosa pepparkorn, även kallade rosa pepparkorn, är bär från den peruanska (brasilianska) pepparträdet. Detta träd tillhör familjen sumak och cashew. Det finns i Brasilien, Paraguay, Argentina samt i Kalifornien, Florida, Texas och Arizona. Smaken av rosa peppar liknar ursprunglig svart peppar men med en fruktig eftersmak och den är inte lika stark och kryddig som "riktiga" pepparkorn. Rosa peppar ger en unik smak till ostar, fågel och fisk. På grund av aromen Förpackning: 125g, 250g och lösvikt
Muskotnöt - Hel, Malen

Muskotnöt - Hel, Malen

Fördelar: muskotnöt har en varm kryddig smak och är rik på näringsämnen som vitaminer och mineraler: B1, B6 och magnesium. Muskotnöt används mer som krydda för sötsaker, drycker och kryddiga samt orientaliska rätter än som te. Förpackning: Pulver – 250g, 500g och lösvikt;
Lavendel

Lavendel

Fördelar: Det sägs att lavendel har många fördelaktiga effekter. Lavendel används vanligtvis mot ångest, stress och sömnlöshet. Den används också mot depression, demens, smärta efter kirurgiska ingrepp och många andra tillstånd. Växten är mycket uppskattad för skönhetsbehandlingar och för huden och används ofta i dofter och schampon för att hjälpa till att rena huden. I livsmedel och drycker används lavendel som en aromatisk komponent. Användningar: Lavendel används oftare inom aromaterapi och dekoration och kan även användas för te och matlagning. Förpackning: 250g och lösvikt
Granulerad Lök

Granulerad Lök

Lökgranulat används som en typ av kryddning. De koncentrerade aromatiserade granulerna erhålls från dehydratiserade lökar. Denna substans är gjord av malda dehydratiserade lökar, oftast från lökknölar. På grund av dehydratiseringen har produkten en längre hållbarhet. Det sägs att torkade lökar förhindrar bakterieinfektioner och hjälper till att minska risken för olika bakterie- och svampinfektioner. Lökgranulat är perfekt för att förfina olika rätter samt kryddblandningar, marinader, vinägrett och såser. Lökgranulat kan ersätta den traditionella löksmaken i dina livsmedel och drycker. Gråt inte! Garanti. Förpackning: 250g, 500g och i bulk
Timjan

Timjan

Timjan är en aromatisk och jordig ört som växer i Europa och används i stor utsträckning för te och matlagning. De första sumererna började använda den som ett antiinflammatoriskt medel för cirka 5000 år sedan. Senare började grekerna använda den som krydda i sina rätter. Örten var mycket populär i det antika Grekland som en symbol för elegans, mod och som ett kraftfullt afrodisiakum. I det antika Rom badade krigarna i timjanaromatisk vatten eftersom de associerade örten med mod och styrka. De trodde att timjanvattnet skulle ge dem seger. Timjan tillsätts regelbundet i munskölj och tandkräm för att minska plack och förbättra munhygienen. Den används också som ingrediens i växtbaserade hostdroppar och mediciner för att hjälpa till att bekämpa viruset som orsakar influensa och förkylning. Örten används också Förpackning: 250g, 500g och i lösvikt
Mullbärsblad

Mullbärsblad

Morötträd producerar aromatiska bär som uppskattas över hela världen och ofta betraktas som superlivsmedel på grund av koncentrationen av vitaminer, mineraler och kraftfulla växtföreningar. Men frukten är inte den enda delen av morötträd som sägs erbjuda hälsofördelar. I århundraden har dess blad använts inom traditionell medicin som en naturlig behandling för en mängd olika tillstånd. Det sägs ha positiva effekter på blodsockernivåer och insulin. Dessutom tros det minska risken för ateroskleros genom att minska oxidation av kolesterol i blodkärlen. Det sägs också hjälpa till att förebygga diabetes genom att begränsa mängden monosackarider som kommer in i blodomloppet. Användning: Morötträdets blad används främst för te. Häll 1 tesked per kopp (250 ml) kokande vatten och täck i 3-5 minuter beroende på din smak. Förpackning: 125g, 250g och lösvikt.
Vit Marruche

Vit Marruche

Marrube vit är en blommande växt. Den sägs vara ett traditionellt botemedel mot bronkit, influensa och förkylning. De delar som växer ovan jord används för att tillverka läkemedel. I tillverkningen används extrakt från marrube vit som aromämnen i livsmedel och drycker, samt som slemlösande medel i hostmediciner och tabletter. Slemlösande medel är ingredienser som underlättar utsöndringen av slem. Den används oftast för att göra te, avkok och infusion. För att förbereda te, lägg 2 teskedar per kopp (250 ml) kokande vatten och täck över i 2-3 minuter beroende på smakpreferenser. Förpackning: 125g, 250g och lösvikt